Microsoft почне стягувати плату за оновлення Windows 10

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У жовтні 2025 року Microsoft почне стягувати плату за оновлення операційної системи Windows 10. Компанія оновила свій сайт, уточнивши вартість платних оновлень. Цю інформацію розкрило видання ZDNet.

Реклама

Докладніше про оплату

Починаючи з жовтня 2025 року, Microsoft надаватиме платні оновлення та підтримуватиме клієнтів протягом трьох років. З офіційних матеріалів стало відомо, що ліцензія для корпоративних клієнтів на один комп’ютер коштуватиме 61 долар у перший рік, збільшуючись до 122 та 244 долара у другий та третій рік відповідно.

Участь у Програмі розширеного оновлення безпеки (ESU) для корпоративних клієнтів коштуватиме максимум 427 доларів за один комп’ютер. Комерційні користувачі повинні сплатити всі три роки оновлень, не маючи змоги пропустити перший або другий рік.

Microsoft пояснила, що оновлення накопичуються і не передбачають можливості обійти систему. Освітні установи платитимуть значно менше: 1 долар за перший рік, 2 долари за другий і 4 долари за третій, що становитиме загальну суму 7 доларів.

Вартість участі в ESU для звичайних споживачів поки що не розкривається. Microsoft обіцяє повідомити ціни ближче до дати випуску оновлень.

Наприкінці вересня було випущено безкоштовні версії Windows 11 для знайомства. Користувачі можуть використовувати їх без реєстрації, але вони не працюватимуть через 90 днів після першого запуску.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ