У ChatGPT з’явився новий голосовий помічник

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Американська компанія OpenAI офіційно оголосила про запуск функції голосового помічника у своєму чат-боті ChatGPT. Це сталося приблизно через чотири місяці після перших згадок розробників про можливість додавання такої опції.

Реклама

З новим голосовим помічником користувачі з платною підпискою можуть спілкуватися з нейромережею так, ніби це реальна розмова. Штучний інтелект застосовує 10 різних варіацій голосу і враховує емоційні нюанси мови співрозмовника, адаптуючи свої відповіді до тону спілкування.

Наприклад, нейромережа може змінювати свою реакцію залежно від емоційного забарвлення голосу людини. Проте розробники зазначають, що більшість додаткових функцій голосового помічника поки що не активні. У майбутньому, наприклад, очікується можливість взаємодії з чат-ботом через камеру смартфона.

Наразі функція доступна не всім користувачам ChatGPT. Вона стала доступною лише для підписників тарифів Plus і Team. У найближчий тиждень її планують додати для акаунтів з тарифами Enterprise та Edu. Водночас, навіть не всі підписники Plus і Team отримали доступ до помічника, але OpenAI пообіцяли, що до кінця осені 2024 року ця функція буде відкрита для всіх платних користувачів.

Голосовий помічник ChatGPT був вперше презентований у травні 2024 року після виходу новітньої версії GPT-4. Спершу доступ до нього мали лише обрані користувачі, оскільки розробники доопрацьовували функцію з урахуванням питань безпеки.

Зокрема, виник скандал за участю акторки Скарлетт Йоханссон, яка заявила, що OpenAI кілька місяців просили її озвучити жіночий голос для помічника. Актриса відмовилася, але зазначила, що фінальна версія голосу надзвичайно схожа на її власний.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ