Samsung виплатить Mojo Mobility 192 мільйони доларів за патентні порушення

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Samsung займає обережну позицію щодо технологій заряджання, проте тепер компанія змушена виплатити 192 мільйони доларів за порушення патентів, пов’язаних із бездротовим заряджанням у пристроях Galaxy.

Реклама

У 2022 році компанія Mojo Mobility, що спеціалізується на бездротових зарядних технологіях, подала позов проти Samsung, звинувативши її у порушенні п’яти патентів. За даними позову, Samsung використовувала ці технології без дозволу з 2016 року, впроваджуючи їх у свої смартфони, смарт-годинники та інші продукти.

Під час першого судового розгляду Samsung було зобов’язано виплатити 67,5 мільйона доларів, а також по 1,50 долара за кожен Galaxy-пристрій із нелегальною інтеграцією технологій Mojo Mobility. Проте через плутанину у термінах «поточні ліцензійні платежі» та «одноразові ліцензійні платежі» вирок було скасовано, що призвело до нового судового процесу. У підсумку Samsung зобов’язали виплатити 192 мільйони доларів за порушення патентних прав.

У 2023 році Samsung спробувала скасувати п’ять патентів на бездротове заряджання, однак це не принесло бажаних результатів. Як зазначив Стівен Поллінгер, керівник юридичної фірми McKool Smith, “PTAB відхилив 15 із 18 позовів щодо п’яти патентів, які були предметом судового розгляду”.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ