TikTok знову намагається виправдатися в американському суді

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Юристи американського підрозділу TikTok та китайської материнської компанії ByteDance продовжили боротьбу проти заборони на ресурс у США, подаючи нову апеляцію 16 вересня 2024 року. Адвокати соцмережі в Апеляційному суді США по округу Колумбія виступили проти закону, який з 19 січня 2025 року передбачає повну заборону TikTok у США, що призведе до втрати доступу для 170 мільйонів американських користувачів.

Реклама

Юристи TikTok стверджують, що така заборона порушує Конституцію США, зокрема Першу поправку, яка захищає свободу слова. Вони також зазначають, що з початку дебатів між владою та соцмережею представники держави не надали жодних доказів на підтвердження загрози національній безпеці США з боку TikTok.

Представники Міністерства юстиції США, у свою чергу, стверджують, що TikTok, перебуваючи у власності китайської компанії, загрожує національній безпеці через можливий доступ до великої кількості персональних даних американців і можливість маніпуляції інформацією.

На даний момент рішення суду у цій справі ще не ухвалене. Закон надає ByteDance можливість продати активи TikTok у США до 19 січня, інакше компанії загрожує повна заборона на діяльність у країні.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ