Компанія Neuralink презентувала новий імплант для відновлення зору сліпим від народження

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Neuralink, заснована Ілоном Маском, оголосила, що її новітній імплант для відновлення зору отримав статус «проривного пристрою» від американського Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів. Цей статус дозволяє Neuralink значно прискорити розробку та отримання схвалення для своїх нових технологій, спрямованих на лікування серйозних захворювань.

Реклама

Новий імплант Neuralink називається Blindsight і має на меті покращення та відновлення зору у людей, які втратили зорові нерви або очі. Ілон Маск зазначив у соціальних мережах, що Blindsight може допомогти навіть тим, хто був сліпим від народження або втратив зір через травми.

Blindsight є мікрочіпом, який імплантується в мозок. Після установки чіп починає обробляти сигнали від зовнішніх камер і датчиків, передаючи їх безпосередньо в мозок, фактично замінюючи функції очей та зорових нервів. Neuralink впевнена, що цей пристрій дозволить сліпим людям бачити навколишній світ завдяки сучасним технологіям, навіть якщо їхні очі не функціонують.

Маск також пояснив, що відразу після установки чіпа Blindsight зір буде мати досить низьку роздільну здатність, порівнянну зі старими комп’ютерними іграми. Проте з часом і завдяки новим технологіям роздільна здатність може суттєво покращитися, дозволяючи спостерігати світ в інфрачервоному, ультрафіолетовому і навіть радіолокаційному діапазонах.

Наразі клінічні випробування Blindsight на людях ще не розпочалися, і точний термін їх старту залишається невідомим. Тестування на даний момент проводиться лише на мавпах, але Neuralink вже розпочала прийом заявок від всіх зацікавлених.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ