Завод TSMC у США почав випуск процесорів для iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Завод TSMC в Арізоні розпочав виробництво пробної партії процесорів, і першим клієнтом став технологічний гігант Apple. За інформацією від користувача Substack на ім’я Tim Culpan, новий завод Fab 21 тепер виготовляє мобільні процесори Apple, зокрема чіпи A16, що використовують передовий техпроцес N4P.

Реклама

На даному етапі виробництво носить тестовий характер і ще не досягло масових обсягів, але це важливий крок для компанії. Чіпи A16, які застосовуються в смартфонах iPhone 14 Pro, були розроблені два роки тому, але їх виготовлення в США є значною зміною в стратегіях обох компаній.

Очікується, що в найближчі місяці темпи виробництва на Fab 21 зростуть. Якщо не виникнуть непередбачені обставини, завод в Арізоні досягне повної потужності вже найближчим часом, що дозволить Apple та іншим клієнтам TSMC суттєво розширити свої виробничі можливості.

Нагадаємо, що будівництво заводу TSMC в США тривало чотири роки — від початку планування у 2020 році до старту виробництва у 2024 році. Цей крок підкреслює прагнення компанії зміцнити свої позиції на ринку та зменшити залежність від закордонних постачальників напівпровідників.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ