Конкуренти Ілона Маска презентували імпланти Synchron для управління розумним будинком силою думки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Synchron, один із головних конкурентів заснованої Ілоном Маском Neuralink, за останні кілька років досягла значних успіхів у сфері нейротехнологій. Представники Synchron повідомили, що успішно імплантували свої мікрочіпи десятьом пацієнтам, що у п’ять разів перевищує кількість імплантацій Neuralink.

Реклама

Відомо, що пацієнти з імплантами Synchron вже можуть взаємодіяти з пристроями на зразок Apple Vision Pro та користуватися нейромережею ChatGPT.

Наразі компанія активно тестує мікрочіпи, які дозволяють людям з обмеженими можливостями керувати різними системами в розумних будинках. Завдяки цим імплантам можна вмикати світло, перемикати телевізійні канали та керувати побутовими приладами силою думки.

Однією з головних проблем, з якими стикнулися розробники, є неможливість пацієнтів через хворобу використовувати руки. Як вирішення, Synchron поєднала мікрочіп із планшетом, на який вивели інтерфейс розумного будинку та віртуального помічника Amazon Alexa. Це дозволило пацієнтам керувати пристроями силою думки через екран планшета.

Том Окслі, генеральний директор Synchron, зазначив, що їхні імпланти вже допомагають людям з паралічем відновити контроль над навколишнім середовищем. Він підкреслив, що, на відміну від традиційних систем розумного будинку, які залежать від голосового чи дотикового управління, розробки Synchron передають сигнали з мозку безпосередньо на планшет, обходячи необхідність використання органів чуття.

Журналісти зазначають, що головною перевагою Synchron над Neuralink є те, що їхні імпланти можна встановлювати без необхідності розтину черепа, що робить технологію доступнішою для пацієнтів з обмеженими можливостями.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ