17 вересня відбулося засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати України розглянули низку законопроєктів, включно із законопроєктом №11431. Про це повідомили на офіційному Телеграм-каналі.

Комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроєкт №11431, спрямований на забезпечення стабільної роботи комунікаційних мереж під час відключень електроенергії. Як зазначив заступник голови Комітету Сергій Штепа, документ передбачає посилення контролю за операторами зв’язку, такими як “Київстар”, “Vodafone” і “lifecell”, а також підвищення штрафів за порушення вимог Національної комісії. Це необхідно для того, щоб громадяни залишалися на зв’язку навіть у складних умовах.

Законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання державного нагляду у сфері електронних комунікацій та оперативного забезпечення сталості електронних комунікаційних мереж» передбачає спрощення процедур нагляду у цій сфері та зміцнення мереж.

Комітет вважає, що ухвалення цього законопроєкту допоможе забезпечити постійне дотримання законодавства постачальниками комунікаційних послуг. Після розгляду документу, Комітет рекомендував прийняти його за основу на першому читанні.