Західні союзники схвалили удари України по Росії далекобійними ракетами — ЗМІ

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Україна вже тривалий час звертається до західних партнерів із проханням дозволити використання далекобійних ракет для атак на військові об’єкти в глибині території Росії.

Реклама

Військові аналітики неодноразово підкреслювали, що стратегічно важливіше “знищувати лучника, а не стріли”, наголошуючи на необхідності ударів по аеродромах, з яких злітають літаки агресора, що цілеспрямовано атакують цивільну та енергетичну інфраструктуру, завдаючи значних втрат.

Західні демократії тривалий час обговорювали це питання, і, схоже, ситуація зрушила з місця.

Сьогодні, 14 вересня, у Білому домі відбулася зустріч між президентом США Джо Байденом і прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. Однією з основних тем стало питання про надання Україні дозволу на використання далекобійних ракет для ударів по авіабазах, ракетних позиціях та інших військових об’єктах на території Росії.

Хоча пресконференція після переговорів не планувалася, джерела з The Guardian повідомляють, що сторони досягли домовленості і нададуть Україні право на використання цих ракет.

Очікується, що до першого удару по об’єктах агресора жодних офіційних заяв не буде.

Журналісти зазначають, що Байден і Стармер ігнорують погрози Путіна щодо ескалації. Нагадаємо, диктатор заявив, що у випадку надання Україні ракет типу Storm Shadow та інших далекобійних озброєнь “НАТО стане прямим учасником конфлікту”, і Росія відреагує. Однак Стармер відповів, що “це Росія розпочала війну, незаконно вторгнувшись в Україну, і саме вона може негайно припинити конфлікт. Україна має повне право на самооборону”.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоThe Guardian

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ