Рішення щодо TikTok у США буде ухвалено в понеділок

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У понеділок відбудеться судове засідання, яке може вирішити долю TikTok у США. Апеляційний суд округу Колумбія розглядатиме позов про скасування закону, що може призвести до заборони популярної платформи, яку використовують 170 млн американців. Слухання відбудуться на фоні президентських перегонів, де обидва кандидати від республіканців Дональд Трамп і віце-президент Камала Харріс активно використовують TikTok для залучення молодих виборців.

Реклама

TikTok і його материнська компанія ByteDance стверджують, що закон є неконституційним і порушує право американців на свободу слова. Компанії заявляють, що це радикальний відхід від традиційної підтримки відкритого інтернету в США. Закон, ухвалений Конгресом США в квітні цього року, був прийнятий всього через кілька тижнів після внесення на розгляд і має на меті заборонити TikTok через побоювання, що Китай може отримати доступ до даних американських користувачів або використовувати додаток для шпигунства.

ByteDance стверджує, що вимога закону про продаж TikTok американській компанії є «технологічно, комерційно та юридично неможливою» і що без судового втручання це може призвести до безпрецедентної заборони програми вже 19 січня 2025 року. У понеділок американські судді Шрі Срінівасан, Неомі Рао і Дуглас Гінзбург розглянуть позови TikTok і його користувачів. TikTok і Міністерство юстиції США попросили суд ухвалити рішення до 6 грудня, щоб Верховний суд міг розглянути питання до набуття чинності заборони.

Джо Байден, підписавши закон у квітні і надавши ByteDance до 19 січня для продажу TikTok, може продовжити термін ще на три місяці, якщо буде представлено докази, що компанія активно працює над продажем. Білий дім і інші прихильники закону підкреслюють, що метою є не заборона TikTok, а зміна його власника, щоб уникнути загрози національній безпеці.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ