У Telegram розповіли, чи можуть листування з чатів та груп потрапити у відкритий доступ

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Зранку з’явилася інформація, ніби Telegram змінив політику модерації та планує стежити за листуванням у приватних чатах і групах. Однак це виявилося неправдою.

Реклама

Насправді, в довідковій інформації Telegram з’явилася можливість поскаржитися на окремі повідомлення, але це може зробити лише учасник чату або групи. Модератори отримають доступ лише до конкретного повідомлення, на яке була подана скарга, а не до всієї переписки.

Раніше користувачі могли скаржитися на спам в особистих чатах разом із блокуванням незнайомих співрозмовників. Наразі процес подання скарг на спам та шкідливих користувачів став ще простішим, але це не впливає на загальну конфіденційність листування.

Telegram змінив політику модерації після того, як його засновника Павла Дурова затримали у Франції. Наразі він не може виїхати з країни, оскільки відпущений під заставу на півроку в очікуванні завершення розслідування за звинуваченнями у сприянні злочинам, скоєним через Telegram (тероризм, розповсюдження порнографії та інші правопорушення).

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ