Google, Apple і Discord випадково спростили доступ до сайтів з дипфейками

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Виявилося, що великі технологічні компанії, такі як Google, Apple і Discord, ненавмисно спростили доступ до «шкідливих» сайтів-роздягальників через свої системи реєстрації. Ці сайти використовують штучний інтелект для створення інтимних зображень, часто експлуатуючи можливості входу, які надають ці технологічні гіганти, щоб «завоювати довіру» користувачів.

Реклама

Аналіз, проведений WIRED, показав, що 16 відомих сайтів для дипфейків використовують можливості входу через Google, Apple, Discord, Twitter, Patreon та Line. Це дозволяє користувачам швидко створювати облікові записи для генерування еротичних зображень. Хоча політики технологічних компаній забороняють просування шкідливого контенту, їх API використовувалися для цих цілей не за призначенням.

Після публікації звіту Discord і Apple заблокували доступ до своїх API для цих сайтів-порушників. Google та інші компанії пообіцяли посилити контроль за дотриманням своїх умов використання. Visa та Mastercard також закликали уважно стежити за транзакціями, пов’язаними з цими сайтами.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ