Павло Дуров на допиті зізнався у зв’язках із французькою контррозвідкою

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Павло Дуров підтвердив на допиті, що зустрічався з представниками французької контррозвідки в Дубаї та підтримував з ними зв’язок. Месенджер Telegram, який він очолює, відмовлявся співпрацювати з владою, але завжди дотримувався європейських законів, як повідомляє газета Libération з посиланням на власні джерела.

Реклама

Дуров підтримував контакт з Головним управлінням внутрішньої безпеки Франції (DGSI), яке займається контррозвідкою у Франції. Він зазначив, що «розкривати інформацію, яка є військовою таємницею», було б недоречно, хоча не уточнив, про що саме йдеться. Павло Дуров відкрив офіційний канал зв’язку з DGSI, включаючи гарячу лінію та спеціальну електронну пошту, що дозволило запобігти кільком терактам.

Після свого затримання, Дуров передав французьким правоохоронцям телефон із кодом доступу і висловив готовність співпрацювати з владою. Це стало частиною його спроби налагодити відносини з французькими правоохоронними органами.

Арешт Дурова був зумовлений відмовою адміністрації Telegram співпрацювати з владою Євросоюзу та критикою політики модерації платформи. Французька влада також висловила розчарування через відмову платформи безпосередньо співпрацювати з нею. Дурову пред’явлено шість пунктів звинувачення, зокрема, у співучасті в адмініструванні онлайн-платформи для незаконних транзакцій, що може загрожувати йому до десяти років ув’язнення та штрафом до €500 тисяч.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ