Apple розпочала виробництво iPhone 16 в Індії разом із Китаєм

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Apple розпочала масове виробництво нової серії iPhone 16 в Індії всього через кілька днів після старту виробництва цих пристроїв у Китаї. До виробничого процесу включена також Pro-версія iPhone 16.

Реклама

Як повідомляє видання Nikkei Asia, цей крок підкреслює прагнення Apple створити ланцюги постачання поза межами Китаю, диверсифікувати виробництво та зменшити вплив геополітичної невизначеності. Індійська мережа постачання суттєво розвинулася за останні кілька років, що дозволяє тепер випускати новітні моделі iPhone саме в цій країні.

Раніше Китай був основним виробничим центром для найновіших та найдорожчих моделей iPhone, тоді як Індія займалася лише складанням старіших або бюджетних версій. Однак тепер Apple прагне зміцнити свою «позакитайську» виробничу базу, що призвело до значного збільшення обсягів виробництва iPhone в Індії.

У 2023 році в Індії було зібрано близько 30 мільйонів iPhone, і в першій половині 2024 року планується зібрати приблизно 18 мільйонів пристроїв. Ці смартфони не тільки постачаються на індійський ринок, але й експортуються за кордон, зокрема до США. Великі бренди, включаючи Apple, прагнуть диверсифікувати свої виробничі потужності та освоїти індійський ринок, перетворюючи Індію на одне з ключових місць для складання смартфонів поза межами Китаю.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ