Starlink планує запустити безкоштовний супутниковий SOS-зв’язок по всьому світу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Apple вже кілька років пропонує функцію екстреного виклику через супутники для своїх iPhone, і тепер телефони Pixel 9 стали першими Android-пристроями за межами Китаю з такою можливістю. Наразі, схоже, що SpaceX планує розширити цю технологію.

Реклама

Ілон Маск, генеральний директор SpaceX, оголосив, що супутники компанії StarLink забезпечать безкоштовний доступ до екстрених служб для смартфонів. Маск також зазначив, що ця послуга буде доступна по всьому світу, але її реалізація залежатиме від схвалення національних урядів.

Ця заява є відповіддю на новини про можливість супутників StarLink надавати бездротові екстрені сповіщення для користувачів смартфонів. Розробка є частиною тестування супутникової мережі SpaceX і T-Mobile, яке було анонсоване ще у 2022 році. Партнерство передбачає використання супутників SpaceX для покращення покриття стільникового зв’язку, включаючи обмін текстовими повідомленнями.

Хоча ця ідея виглядає перспективною, залишається питання, коли вона стане доступною глобально. Наразі функція екстреного виклику від Apple доступна в 16 країнах, тоді як Google пропонує її лише в США. SpaceX має великий потенціал, але регуляторні затвердження залишаються значною перепоною.

Варто зазначити, що T-Mobile і SpaceX заявили, що «переважна більшість» смартфонів буде сумісна з новою супутниковою мережею, що означає, що вам, можливо, не доведеться купувати новий телефон для доступу до екстрених служб через StarLink.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоAndroidAuthority

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ