Суд у Франції продовжив термін утримання під вартою Дурова до 96 годин

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Французькі правоохоронці можуть продовжити початковий термін тримання під вартою до 96 годин для допиту. Після цього суддя має два варіанти: або звільнити засновника Telegram Павла Дурова, або офіційно озвучити звинувачення проти нього і видати ордер на арешт. Про це повідомляє агентство France-Presse.

Реклама

Нагадаємо, що Дуров, який раніше називав себе “людиною світу” і на постійній основі проживав у Дубаї, був затриманий минулої суботи на злітно-посадковій смузі аеропорту Ле-Бурже в Парижі. Затримання відбулося під час прибуття приватного бізнес-джета з Азербайджану. На борту, крім Дурова, також були жінка і особистий охоронець.

За французькими даними, Дуров може бути засуджений до 20 років ув’язнення через кілька статей. Основна причина його арешту — відмова співпрацювати з французькими правоохоронними органами.

Менеджери Telegram, у свою чергу, заявили, що їхня платформа дотримується законодавства ЄС, включаючи Закон про цифрові послуги, і заперечують будь-які твердження про недостатню модерацію на платформі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ