ЄС вимагає від Apple наблизити iOS до Android

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Apple планує внести значні зміни в iPhone для країн Європейського Союзу, зокрема в налаштуваннях програм за замовчуванням. Незабаром користувачі з ЄС зможуть змінювати стандартні програми для смарт-фонів, включаючи програми для обміну повідомленнями, паролями і клавіатури, що дозволить більше адаптувати платформу під індивідуальні потреби.

Реклама

Ці зміни відповідають вимогам ЄС щодо відкритості App Store. Розробники тепер мають можливість запускати програми з власними платіжними системами. Оновлення iOS 18 розширить ці можливості, дозволивши призначати програми для навігації, перекладу та спам-фільтра за замовчуванням, що ще більше віддалить платформу від фірмового стилю Apple.

Крім того, користувачі зможуть видаляти стандартні програми, такі як App Store, Camera, Photos та Safari, що перетворить iPhone на більш універсальний пристрій з можливістю гнучкого налаштування.

Тиск з боку ЄС також включає вимогу, щоб апаратне забезпечення Apple було сумісним з будь-якими додатками, встановленими користувачем, що знищує попередні обмеження.

Ці зміни також торкнуться інших аспектів, зокрема можливості використання альтернативних магазинів додатків, як показує недавнє повернення гри Fortnite від Epic Games.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ