Чому ChatGPT не може стати заміною лікарям

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Дослідження, проведене Університетом Західної Онтаріо, показало, що хоча ChatGPT може допомогти у розумінні медичних тем, він ще не готовий замінити лікарів. Результати дослідження, опублікованого в журналі PLOS One, вказують на те, що точність діагнозів, які надає ChatGPT, складає лише 49%.

Реклама

Команда науковців під керівництвом професора Амріта Кірпалани з Школи медицини та стоматології Шуліха встановила, що ChatGPT має труднощі з інтерпретацією медичних текстів і може пропускати важливу інформацію. Тим не менш, чат-бот добре справляється з поясненням складних медичних тем простими словами, що може бути корисним для освітніх цілей і надання медичної інформації.

В рамках дослідження ChatGPT діагностував 150 медичних випадків на основі наданих даних. Хоча результати свідчать про обмеження, Кірпалана вважає, що ChatGPT може стати корисним освітнім інструментом. Проте підкреслюється, що потрібні подальші дослідження та обережне використання штучного інтелекту в медицині для забезпечення безпеки пацієнтів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ