Apple визнає відсутність конкурентів для пошукової системи Google

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Нещодавнє рішення суду в США, яке визнало Google винною в порушенні антимонопольного законодавства, може загрожувати тривалому партнерству між Apple і Google, що розпочалося ще в 2002 році.

Реклама

В рамках цієї співпраці Google є пошуковою системою за замовчуванням на пристроях Apple, що приносить значний дохід обом компаніям. Суддя Аміт Мехта поставив під сумнів ексклюзивну угоду між Apple і Google, згідно з якою остання сплатила Apple 20 мільярдів доларів за 2022 рік.

Колишній керівник Google Джон Джаннандреа, який зараз працює в Apple, зазначив , що створення власної пошукової системи може призвести до фінансових втрат і поганого задоволення потреб користувачів. Судові документи також свідчать про те, що Google виплачує великі суми іншим компаніям, таким як Mozilla, за те, щоб їхній пошуковик був встановлений за умовчанням.

Google планує оскаржити рішення суду, але аналітики вважають, що шанси на успіх цього оскарження є невеликими. Якщо остаточне рішення залишиться в силі, Apple може опинитися перед необхідністю укласти менш вигідну угоду з Bing від Microsoft або взагалі втратити можливість встановлювати пошукові системи за замовчуванням на своїх пристроях.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ