Новий робот Figure вже проходить випробування на заводі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У вівторок робототехнічний стартап Figure, що підтримується OpenAI, представив свого двоногого людиноподібного робота другого покоління, Figure 02 (F.02).

Реклама

За словами співзасновника компанії Бретта Адкока, новий F.02 був повністю перероблений. Нова модель побудована на архітектурі екзоскелету з інтегрованою проводкою, здатна генерувати момент, що крутить, 50 Нм на плечах і 150 Нм на стегнах і колінах.

F.02 також оснащений шістьма RGB-камерами навколо голови (дві спереду та чотири ззаду) для забезпечення 360-градусного огляду навколишнього середовища, акумулятором ємністю 2,25 кВт-год, що працює на 50% довше (до 20 годин), руками четвертого покоління з 16 ступенями свободи та силою, еквівалентною людській, і втричі більшою потужністю обчислень та висновків, ніж у попередньої моделі, що дозволяє виконувати реальні завдання ІІ повністю автономно.

Робот оснащений мікрофоном та динаміками для прямого спілкування з людиною, використовуючи спеціально налаштовані моделі ІІ, розроблені у співпраці з OpenAI.

F.02 також використовує мовну модель зору, подібну до тієї, яку нещодавно продемонстрували дослідники Gemini, для обробки візуальних даних та прийняття рішень на основі цієї інформації.

Заснована в 2022 році, компанія Figure ставить перед собою мету, подібну до інших робототехнічних стартапів, таких як Boston Dynamics, підрозділ Tesla Optimus і Agility Robotics: вивести на ринок “комерційно життєздатного людиноподібного робота загального призначення”.

Figure вже розпочала тестування свого першого покоління роботів Figure 01 на великому виробничому підприємстві BMW у Спартанбурзі (Південна Кароліна), яке є найбільшим експортером автомобілів у США та налічує понад 11 000 співробітників.

В даний час ці роботи переміщають коробки з деталями по кузовному цеху заводу, але в найближчі два роки вони почнуть допомагати у виконанні робіт з листовим металом і складських операцій. І демонстраційне відео, подане вище, свідчить про те, що роботи F.02 вже приєдналися до них на заводі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ