Apple знімає з продажу товар після 16 років у продажу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У 2008 році компанія Apple випустила MacBook Air без оптичного приводу для дисків. Одночасно з цим вийшов USB SuperDrive для тих, хто все ще хотів користуватися CD та DVD. На той час це було досить сміливим рішенням, але згодом всі виробники ноутбуків зробили те саме, хоча й значно пізніше — коли оптичні диски повністю втратили популярність як зручний формат зберігання даних і поступилися місцем флешкам, зовнішнім вінчестерам та хмарним сервісам.

Реклама

Неймовірно, але цей привід продавався протягом 16 років. Нещодавно на його сторінці в інтернет-магазині Apple з’явився напис “Sold Out”. Мабуть, він був одним із найстаріших товарів Apple, але ніщо не вічне, і компанія нарешті зняла його з продажу. Ймовірно, виробництво було припинено ще кілька років тому, і Apple повільно розпродувала залишки зі складу.

Спочатку USB SuperDrive коштував 99 доларів, згодом ціна знизилася до 79 доларів, і весь цей час продавалася одна єдина модель без значних змін. Він підтримував лише CD та DVD, не читав (і тим більше не записував) диски Blu-ray та був оснащений кабелем з роз’ємом USB Type-A, що виключало його використання без адаптера на Type-C із сучасними ноутбуками та комп’ютерами Apple.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ