В Україні пропонують закрити Telegram через відсутність співпраці

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв висловив свою думку щодо регулювання месенджера Telegram, через який велика кількість українців отримує інформацію. Про це повідомляє РБК.

Реклама

За словами Потураєва, ресурсів для такого кроку “немає і не буде”. Також він зазначив, що це не в межах їхньої юрисдикції.

“Це стосується будь-яких соцмереж. Якщо ми ніяк не будемо реагувати на ці загрози, то України може не бути. Про інформаційну гігієну тоді не може бути й мови”, – зазначив він.

При цьому, депутат зазначає, що можна відключити платформу, як це було зроблено з “ВКонтакте” і “Однокласниками”. Однак, закриття буде “дорого коштувати” і кожен “заплатить свою ціну”.

“Коли 80% населення користуються немодерованою соцмережею, керівництво якої не співпрацює з державою і залишається під впливом російських спецслужб, це велика помилка, яка буде дорого коштувати”, – пояснив Микита Потураєв.

Як вихід із ситуації він пропонує написання законопроекту, який би вимагав, щоб мережі та платформи вели діалог з українською державою. В іншому випадку, держава їх закриє.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ