MacBook Pro з чіпом M4 не очікується у 2024 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Цього тижня компанія Apple оголосила результати фінансового звіту за третій квартал, і результати виявилися досить позитивними. Загальний дохід компанії склав 85 мільярдів доларів, що на приблизно 5% більше порівняно з минулим роком. Продажі лінійки Mac також показали зростання на 2%, досягнувши понад 7 мільярдів доларів.

Реклама

Проте, коментарі від представників Apple вказують на те, що компанія не очікує значного збільшення доходів від продажів Mac до кінця року. Згідно з прогнозами MacRumors, це може свідчити про те, що нових MacBook найближчим часом не варто очікувати.

Після запитів щодо очікуваних доходів від продажу продукції в вересневому кварталі, фінансовий директор компанії Лука Маестрі (Luca Maestri) прокоментував ситуацію:

«Ми не будемо розширювати інші категорії… Маєте на увазі, що в цьому кварталі для Mac буде складніше порівняно з минулим роком, враховуючи, що ми нещодавно запустили новий продукт і мали повний квартал впливу запуску MacBook Air 15-дюймів.»

Це вказує на те, що прибутки від продажу Mac в останні квартали минулого року були особливо високими через запуск нового MacBook Air M3. Тому порівняно з цими показниками, нинішні результати можуть виглядати менш вражаючими. Маестрі, ймовірно, натякає на те, що очікується більший вплив від 15-дюймового MacBook Air, ніж від майбутнього MacBook Pro M4.

З іншого боку, ці коментарі можуть бути витлумачені так, що випуск MacBook Pro M4 перенесено на 2025 рік. Це могло б бути неочікуваним, особливо якщо iPad Pro стане єдиним пристроєм з чипом M4, який буде випущено цього року.

Загалом, коментарі Маестрі свідчать про те, що компанія не готова розголошувати детальні плани на залишок року. Хоча існує припущення, що цього року нових MacBook Pro може не бути, ситуація залишається невизначеною, і деталі можуть змінитися.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ