Користувачам Telegram рекомендують вимкнути нову функцію

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Експерти рекомендують відключити вбудований веббраузер у месенджері Telegram через кілька важливих причин, пов’язаних із зручністю та безпекою.

Реклама

По-перше, відсутність системи антифішингу Google Safe Browsing робить браузер уразливим до фішинг-атак. Крім того, браузер використовує власне сховище cookie, що призводить до необхідності повторного входу на сайти, що може бути використано шахраями.

Також браузер Telegram не має вбудованого блокувальника реклами і не підтримує сторонні блокувальники. Він не запам’ятовує налаштування сайтів, дозволи на пуш-повідомлення, геолокацію або використання мікрофона.

Ще одним недоліком є те, що деякі сайти можуть працювати некоректно, сприймаючи браузер Telegram як застарілий додаток. Інші можуть мати проблеми через відсутність певних API.

Фахівці радять відключити вбудований браузер Telegram, щоб посилання відкривалися у браузері за замовчуванням, наприклад, Safari або Chrome. Для цього в Telegram потрібно перейти до налаштувань. На Android у розділі «Налаштування чатів» вимкніть перемикач «Вбудований браузер», а на iOS та iPadOS у розділі «Дані та пам’ять» – «Браузер» виберіть нативний браузер.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ