Трамп планує зробити США криптовалютною наддержавою

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Колишній президент США та кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп заявив про намір зробити США криптовалютною столицею світу у разі обрання. Він пообіцяв створити «президентську консультативну раду з біткоїну та криптовалют» і запевнив, що правила писатимуть прихильники індустрії, повідомляє CNBC.

Реклама

На конференції Bitcoin Conference Трамп пообіцяв зберегти поточні запаси біткоїнів уряду США. Незалежний кандидат Роберт Кеннеді-молодший запропонував створити резерв у розмірі 4 млн біткоїнів, купуючи по 550 біткоїнів на день. Сенатор Синтія Ламміс запропонувала створити федеральний резерв у розмірі 1 млн біткоїнів протягом п’яти років.

Основна обіцянка Трампа – не продавати конфісковані біткоїни. Під час його промови ціна біткоїну тимчасово знизилася, але потім відновилася і навіть зросла.

Цей виступ контрастує з його попередньою критикою біткоїну як «шахрайства». Після поразки на виборах 2020 року Трамп змінив свою позицію, викликавши неоднозначну реакцію. Експерти вважають, що вплив прихильників криптовалют у Вашингтоні може призвести до пом’якшення регулювання незалежно від результату виборів 2024 року. Команда віце-президента Камали Харріс також почала виявляти інтерес до криптовалют, що може свідчити про можливий перегляд позиції Демократичної партії.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ