Activision Blizzard почала використовувати ШІ у створенні контенту для своїх ігор

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Багато людей стурбовані тим, що генеративний штучний інтелект може загрожувати їхнім робочим місцям. За даними анонімних джерел, у компанії Activision Blizzard вже відбулися зміни.

Реклама

Колишній співробітник Call of Duty повідомив, що минулого року керівництво обіцяло використовувати штучний інтелект тільки для розробки концепт-артів. Проте до кінця 2023 року Activision випустила контент, створений за допомогою ШІ, включаючи скіни для персонажів у CoD: MW3.

У січні Філ Спенсер оголосив про скорочення майже 2000 робочих місць у Microsoft, зокрема багато 2D-художників. Це свідчить про намір студії впроваджувати ІІ у процес створення концепт-артів.

Реклама

Колишній художник Overwatch 2 Лукас Аннунціата повідомив, що Blizzard звільнила понад половину своєї команди екологічних художників, включаючи молодших та старших фахівців.

Microsoft та Activision Blizzard не єдині, хто розглядає можливість заміни працівників штучним інтелектом. Embracer оголосив про плани щодо впровадження ІІ після звільнення 1500 співробітників з червня 2023 року. Багато інших компаній також скорочують робочу силу, уникаючи згадки про вплив ІІ. Сьогодні 2D-художники втрачають роботу, а завтра під загрозою можуть опинитися 3D-художники, дизайнери рівнів та програмісти.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ