Новий пошуковик SearchGPT від OpenAI змінює спосіб пошуку інформації

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

На офіційному сайті OpenAI з’явилася інформація про нову розробку в галузі штучного інтелекту — пошукову систему SearchGPT. Ця система, яка працює на базі ІІ, здатна видавати швидкі та зрозумілі відповіді з релевантними джерелами. Скріншоти та відео, опубліковані компанією-розробником, підтверджують ці можливості.

Реклама

Для користувача робота з SearchGPT починається з великого текстового поля із запитанням: “Що ви шукаєте?” На введений запит система видає узагальнене зведення інформації, а не просто список посилань, як у Google та інших пошукових системах. Контент із різних джерел організований в єдине ціле на одній сторінці, тож користувачеві не доводиться переходити за посиланнями, щоб зібрати інформацію.

Наприклад, якщо ввести запит “музичні фестивалі в північній Каліфорнії в серпні”, SearchGPT складе список фестивалів і коротко проінформує про кожен із них, використовуючи дані з різних джерел. Самі джерела та посилання на них будуть вказані поруч із контентом.

Реклама

Пошукову систему створюють у партнерстві з відомими видавцями та агентствами новин, такими як The Associated Press, The Atlantic, Vox Media і The Wall Street Journal, чиї матеріали використовуються для навчання системи.

SearchGPT вже працює в режимі прототипу для обмеженої кількості користувачів. «Ми запускаємо його для невеликої групи користувачів та видавців, щоб отримати зворотний зв’язок. Хоча це тимчасовий прототип, ми плануємо інтегрувати найкращі функції безпосередньо в ChatGPT у майбутньому», — повідомляє OpenAI. Тим, хто хоче приєднатися до тесту, радять додати свої дані до листа очікування .

Поки що невідомо, коли SearchGPT стане доступним для всіх. Також неясно, чи буде доступ платним (наприклад, за підпискою) і чи показуватиметься реклама. Всі ці деталі будуть оголошені згодом.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ