Аудиторія Telegram досягла рекордної кількості

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Розробники Telegram оголосили про новий рекордний показник MAU — кількість користувачів, які використовують месенджер хоча б раз на місяць. Цей показник досяг 950 мільйонів, що є найвищим результатом для Telegram за всю його історію.

Реклама

У квітні цього року кількість активних користувачів месенджера становила 900 мільйонів, а Павло Дуров прогнозує, що протягом року цей показник зросте до 1 мільярда, що становитиме приблизно одну сьому частину світового населення.

Telegram був заснований у 2013 році, коли Павло Дуров ще керував соціальною мережею «ВКонтакте». У 2014 році, під загрозою кримінального переслідування, Дуров був змушений продати свою частку у «ВКонтакті». Після цього він разом із братом Миколою та невеликою командою розробників виїхали з Росії. Після кількох переміщень вони оселилися в Об’єднаних Арабських Еміратах. На кінець 2013 року Telegram мав лише 1 мільйон користувачів, але за 11 років проект зміг розширити свою аудиторію майже тисячу разів. У 2015 році компанія Google запропонувала за Telegram 1 мільярд доларів, але Павло Дуров відхилив цю пропозицію.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ