Samsung, Apple і Xiaomi очолюють зростання світових продажів мобільних пристроїв

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Світовий ринок мобільних телефонів поступово виходить з періоду спаду, демонструючи позитивну динаміку третій квартал поспіль. Відповідно до нових даних, продажі смартфонів зростають, і лідери ринку залишаються незмінними: Samsung, Apple та Xiaomi.

Реклама

У 2024 році ринок мобільних телефонів показує значне покращення після тривалого періоду падіння продажів. За даними дослідження Canalys, майже дворічний спад завершився, і вже три квартали поспіль спостерігається зростання продажів на 8%, 10% і 12% відповідно.

Незважаючи на періодичні спади, Samsung впевнено утримує перше місце на ринку. Зазвичай, компанія втрачає лідерство в останньому кварталі року через вихід нових моделей iPhone, але швидко повертає позиції в наступних кварталах завдяки новим моделям серії Samsung Galaxy S. Водночас Xiaomi поступово скорочує відставання від двох лідерів ринку.

Реклама

Згідно з дослідженням Canalys, розподіл часток ринку в останньому кварталі виглядає так:

  • Samsung: 18%
  • Apple: 16%
  • Xiaomi: 15%
  • Vivo: 9%
  • Transsion: 9%

Samsung залишається лідером, зберігаючи стабільні позиції завдяки широкій лінійці продукції. Apple впевнено тримає друге місце, тоді як Xiaomi все більше наближається до двох гігантів. Vivo та Transsion активно розширюють свої частки ринку, особливо в сегменті дешевих мобільних телефонів та в країнах, що розвиваються.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ