Лазерні ППО можуть з’явитися в Україні: нова ера в оборонній технології

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Україна розглядає можливість посилення своїх протиповідовідних можливостей за допомогою лазерної зброї. За інформацією військовослужбовця та радіотехнолога Сергія Бескрестнова, Велика Британія розробляє проєкт під назвою DragonFire, який має на меті створення ефективної лазерної зброї. Проєкт передбачає здатність зосереджувати багато лазерних променів в одній точці для досягнення значної енергетичної інтенсивності.

“Як я вже часто кажу, ми, на жаль, стали полігоном для випробувань озброєнь для всіх країн світу. Тому, звісно, Великобританія, в тому числі хоче відпрацювати перші свої тестові зразки на ось цьому нашому великому полігоні, на якому ми з вами всі живемо”, – додав Бескрестнов.

Реклама

За планами Великої Британії, проєкт DragonFire має бути завершений у 2027 році, але є наміри прискорити розробку для передачі перших прототипів Україні. Очікується, що новітня лазерна протиповідовідна оборона може з’явитись в Україні вже у 2026 році.

Це рішення виходить на фоні зростаючих загроз і потреб української армії у сучасних та ефективних засобах військового захисту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ