WhatsApp залишає кнопкові телефони: що чекає користувачів у 2025 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

WhatsApp припинив працювати на деяких пристроях під керуванням KaiOS 2.5.4 та новіших версій, про що повідомили користувачі Reddit. Один із власників Nokia 6300 4G зазначив, що месенджер перестав запускатися на його телефоні з версією додатка 2.2329.13 на KaiOS 2.5.4, і жодні спроби скидання телефону чи перевстановлення додатка не допомогли.

Реклама

Проблема виявилася масовою: після встановлення WhatsApp версії 2.2329.13 під KaiOS користувачі не могли увійти до своїх облікових записів, отримуючи повідомлення «Щось пішло не так» без подальших пояснень. Виявилося, що це здебільшого торкнулося нових користувачів, тоді як ті, хто вже був у системі, могли продовжувати користуватися месенджером.

Деякі користувачі намагалися обійти проблему, встановлюючи старішу версію WhatsApp 2.2329.10, змінюючи дату на телефоні на період з 28 червня по 1 липня, щоб увійти в систему і оновити її до останньої версії через KaiStore. Однак під час перевірки номера телефону програма перевіряла час і версію, що призводило до «критичної помилки», яка дозволяла здійснити вхід.

Реклама

Один із користувачів отримав відповідь від служби підтримки KaiOS. Виявилося, що лише ті, хто увійшов до системи до 25 червня 2024 року, можуть продовжувати користуватися WhatsApp, але додаток перестане працювати на початку 2025 року. Оновлення WhatsApp для KaiOS більше не будуть випускатися, а месенджер видалено з магазину додатків KaiOS, тож його більше не можна встановити. Ця інформація була підтверджена на офіційному сайті платформи.

Відключення WhatsApp торкнулося телефонів JioPhone, JioPhone 2, Nokia 800 Tough, Nokia 2720 Flip, Nokia 2760 Flip, Nokia 2780 Flip, Nokia 6300 4G, Nokia 8000 4G та Nokia 8110 4G, а також деяких моделей Alcatel та Energizer. Месенджер також припинить працювати на KaiOS 3.0, але до лютого 2025 року його зможуть використовувати ті, хто вже увійшов до свого облікового запису. Жодних заяв від адміністрації WhatsApp не було.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ