CMF Phone 1 з модульним дизайном виявився важким для ремонту

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Однією з головних особливостей CMF Phone 1 від Nothing є задня знімна кришка. Можна було очікувати, що це позитивно позначиться на ремонтопридатності гаджета, але розбирання смартфона показало, що це не так – деякі компоненти, включаючи батарею, важкодоступні через приховані гвинти.

Реклама

Популярний YouTube-канал PBKreviews , що спеціалізується на розбиранні та оцінці ремонтопридатності електронних пристроїв, опублікував відео з детальним аналізом смартфона CMF Phone 1. Незважаючи на заявлений виробником модульний дизайн, пристрій отримав неоднозначну оцінку експерта.

Реклама

Ведучий каналу розпочав розбирання із задньої панелі, яка, на відміну від більшості сучасних смартфонів, кріпиться чотирма гвинтами з плоскою головкою та одним великим гвинтом, названим виробником «Accessory Point». Після видалення гвинтів пластикову кришку можна легко зняти за допомогою спеціального інструменту.

Під кришкою виявилася батарея, захищена тонким шаром пластику. Проте експерт попереджає, що зняття цього шару призводить до анулювання гарантії і не рекомендує знімати захист.

Наступним етапом стало видалення 12 гвинтів Phillips, також захищених спеціальними наклейками, що показують факт втручання у пристрій. Верхня частина задньої пластикової кришки містить захисне скло камер та антени.

Далі експерт дістався материнської плати, на якій розташовані основні та фронтальна камери, апаратна платформа, оперативна та флеш-пам’ять, а також датчики. Однак навіть на цьому етапі витягти акумулятор виявилося непросто через прихований гвинт під кріпленням Accessory Point.

Незважаючи на заявлений модульний дизайн, смартфон Nothing CMF Phone 1 отримав оцінку ремонтопридатності 6,5 із 10 балів. Основними недоліками експерт назвав складність вилучення батареї через прихований гвинт, а також трудомісткіший, в порівнянні з іншими смартфонами, процес зняття пластикових кришок над материнською платою та блоком динаміка.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ