Облікові записи Дональда Трампа знову активні: Meta зняла блокування

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Напередодні компанія Meta Platforms Inc., що включає Facebook та Instagram і заборонена на території Російської Федерації, зняла обмеження з облікових записів колишнього президента США Дональда Трампа. Це рішення прийнято з метою забезпечити рівний доступ до політичного висловлювання для кандидатів напередодні виборів цього року.

Реклама

Акаунти Трампа у Facebook та Instagram були заблоковані на два роки після подій у Капітолії США 6 січня 2021 року. Коли Meta відновила його облікові записи у лютому 2023 року, компанія оголосила, що за порушення правил Трамп піддаватиметься “посиленим покаранням”, включаючи тимчасове відсторонення від мережі на строк від одного місяця до двох років. Однак останні зміни свідчать про те, що цей ризик більше не актуальний.

“Ми вважаємо, що американський народ повинен мати можливість оцінити кандидатів на пост президента на рівних умовах. Відповідно, колишній президент Трамп, як кандидат від республіканців, більше не буде піддаватися жорстким заходам покарання,” – йдеться в новому повідомленні компанії Meta. При цьому зазначено, що Трамп все ще повинен дотримуватись правил Meta.

Очікується, що Трамп буде висунутий кандидатом від Республіканської партії на наступних виборах, про що раніше повідомляло видання Axios. Ця подія сталася незадовго до замаху на колишнього президента.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ