Через тиждень Neuralink проведе імплантацію пристрою у другого пацієнта

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Стартап Neuralink Corp., що спеціалізується на створенні мозкових комп’ютерних інтерфейсів, планує імплантувати свій пристрій новому пацієнту приблизно через тиждень, як було оголошено засновником Ілоном Маском під час онлайн-трансляції. Вони сподіваються, що до кінця року кількість пацієнтів із імплантованими пристроями буде “десятки”.

Реклама

Під час дискусії, трансляція якої відбувалася на соціальній платформі Маска, він разом із деякими ключовими співробітниками Neuralink обговорили поточні можливості пристрою та його перспективи, включаючи лікування паралічу та втрати пам’яті. Вони також обговорили кроки, які будуть зроблені для вирішення проблем, що виникли після першої операції у жителя Арізони Ноланда Арбо.

Маск заявив, що довгострокова мета компанії полягає в зниженні ризиків, пов’язаних зі штучним інтелектом, за допомогою створення “більш щільного симбіозу між людським та цифровим інтелектом”. У найближчій перспективі компанія збирається допомагати пацієнтам з ушкодженнями головного та спинного мозку, надаючи їм можливість керувати телефонами та комп’ютерами силою думки.

Реклама

Для цього в череп імплантується пристрій, званий телепатія, з круглим диском, до якого приєднані електродні нитки, що вставляються в мозок. У наступних операціях Neuralink впровадить низку змін, щоб зменшити проблему витягування електродних ниток із мозкової тканини. Ці зміни включатимуть ліквідацію “повітряної кишені”, яка сприяла вивиху ниток під час першої операції, а також точніше вбудовування ниток у складки мозку та розміщення імплантату так, щоб він відповідав контуру черепа.

Під час відеопрезентації команда також обговорила перспективи майбутніх моделей пристрою. Маск заявив, що у пацієнтів із застарілими моделями має бути можливість оновитися до нових.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ