Новий лідер у світовій економіці: Apple випередила Microsoft за капіталізацією

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Apple зайняла перше місце серед технологічних компаній у світі за ринковою вартістю, обігнавши Microsoft і NVIDIA. Це досягнення стало можливим завдяки значному зростанню цін акцій після позитивного звіту від Wedbush, де високо оцінили ініціативи Apple в області штучного інтелекту. На сьогоднішній день ринкова вартість Apple складає 3,49 трильйона доларів, що перевищує 3,46 трильйона доларів у Microsoft.

Реклама

Аналітики Wedbush вважають, що екосистема Apple може стати основою для споживчої революції в галузі штучного інтелекту, і великі гравці, такі як Google та Meta, будуть адаптувати своє програмне забезпечення для роботи з платформою Apple.

На конференції WWDC Apple представила нові продукти і оголосила про інтеграцію штучного інтелекту GPT-4o в свою програмну екосистему. Крім того, Apple відзначила можливості використання штучного інтелекту для написання текстів і створення зображень. Аналітики вважають, що Google та Meta також будуть прагнути адаптувати свої продукти штучного інтелекту для роботи з програмним забезпеченням Apple.

Реклама

Однією з ключових причин високої оцінки Apple є його база користувачів iPhone, оскільки інвестори розраховують на високу лояльність користувачів, які регулярно оновлюють свої пристрої. Аналітики також передбачають, що підрозділ Apple з надання послуг може досягти зростання виручки на $10 мільярдів на рік, включаючи продукти, такі як Apple Pay і AppleCare.

Microsoft також вже інтегрувала продукти OpenAI у свій сервіс хмарних обчислень Azure, що дозволяє користувачам використовувати штучний інтелект. Перші версії продуктів Apple для штучного інтелекту будуть доступні розробникам у iOS 18 наприкінці року. Звіт про доходи за перший квартал 2025 фінансового року має показати попит користувачів і докладніші дані про функції штучного інтелекту, які будуть випущені наступного року.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ