Ракета “Кинджал”: що відомо про зброю, яку РФ запустила по Києву

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Російські терористи продовжують знищувати мирні міста та селища України. 8 липня окупанти здійснили чергову атаку на Київ, використовуючи ракети типу “Кинджал”, які запускають з винищувачів МіГ-31К.

Реклама

Що це за ракета, її характеристики та яку загрозу вона становить для українців.

“Кинджал” є модифікацією балістичної ракети системи Іскандер. Вона перебуває на озброєнні армії РФ з 2017 року і вже кілька разів використовувалась проти України та її мирних жителів.

Реклама

Характеристики надзвукової ракети “Кинджал”

Ракети “Кинджал” небезпечніші за інші через їхню здатність летіти з гіперзвуковою швидкістю, що у 10 разів перевищує швидкість звуку, та маневрувати під час польоту.

Вони швидші за “Калібри” та “Іскандери”. Дальність польоту ракети сягає 2000 км, а при запуску з літака — 3000 км. За словами керівництва РФ, “Кинджал” може нести навіть ядерні боєголовки.

Загроза для українців

“Кинджал” може вражати як рухомі, так і нерухомі об’єкти. Бойова частина ракети має еквівалент 500 кг тротилу. Збивати “Кинджал” системам ППО складно, оскільки після запуску ракета підіймається на висоту до 20 км, а потім стрімко падає на ціль.

Носії ракет “Кинджал”

Ракети можуть бути запущені з:

  • Літака МіГ-31К (одна ракета)
  • Ту-22М (чотири ракети)
  • Ту-160 (вісім ракет)

Росія працює над адаптацією літака Су-57 для носіння ракети “Кинджал”.

Кількість ракет “Кинджал” у Росії

“Кинджал” є дорогою і обмеженою в кількості зброєю. Станом на 2020 рік Росія показала всього два літаки, модифікованих для носіння “Кинджала”. Спроби адаптувати Су-57 вказують на те, що Росія має труднощі з розширенням кількості носіїв для цих ракет.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоTELEGRAF

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ