F/A-18 озброїли супер-далекобійною ракетою SM-6

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Інтегрована зенітна ракета отримала індекс NAIM-174B і здатна досягати ефективної дальності ураження до 500 км при повітряному базуванні.

Реклама

На недавніх навчаннях RIMPAC, що є найбільшими морськими маневрами в Тихому океані, палубний винищувач-бомбардувальник F/A-18 був помічений з ракетою SM-6. Варто відзначити, що ракета мала стандартне сіре забарвлення, що свідчить про її пройдений етап випробувань і готовність до бойового застосування. Цю інформацію повідомили оглядачі Defense Express 3 липня.

Хоча Пентагон поки що не надав офіційного підтвердження щодо інтеграції зенітної ракети з літаками F/A-18, перші згадки про ці роботи з’явилися вже у квітні 2021 року, коли ракету вперше помітили разом з цим літаком.

Реклама

Недавні події вказують на те, що процес інтеграції наближається до завершення. Фотографія, опублікована в соцмережах і зроблена на авіабазі в Перл-Гарбор, стала сенсацією серед експертів.

Зенітна ракета SM-6 з індексом NAIM-174B
Фото: Соцмережi

На знімку видно індекс ракети — NAIM-174B. Абревіатура NAIM (Navy Air Intercept Missile) підтверджує, що ракета призначена для флотського використання. Число 174 походить від альтернативної назви ракети SM-6 — RIM-174, а літера “B” позначає модифікацію конструкції.

За інформацією з видання The War Zone, F/A-18E знаходиться в ескадрильї ударних винищувачів Strike Fighter Squadron 192 (VFA-192) “Золоті Дракони”, що входить до авіаносної групи, на чолі з USS Carl Vinson (CVN-70). Також зазначено, що автор фотографії спостерігав ще один F/A-18 з іншої підрозділу VFA-2 “Bounty Hunters” того ж авіакрила Carrier Air Wing 2.

Згідно з експертами Defense Express, інтеграція ракети SM-6 під крило F/A-18 є дуже ефективним рішенням. В зенітному варіанті SM-6 може уражати повітряні цілі на відстані до 370 км і наземні цілі на відстані до 460 км. Використання ракети з літака потенційно збільшує ці відстані до 500 км.

Це значно розширює бойові можливості F/A-18, оскільки максимальна дальність ракети AIM-120D становить лише 180 км. За допомогою SM-6 F/A-18 може атакувати стратегічні бомбардувальники, паливозаправники та інші великі повітряні цілі на відстанях, недосяжних раніше.

Отже, оснащення F/A-18 ракетою SM-6 значно підсилює протиповітряну оборону авіаносної ударної групи, надаючи змогу ефективно захищатися від ворожих літаків і перехоплювати балістичні ракети.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоfocus.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ