Spotify видалив російських співаків, які підтримують війну в Україні

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Spotify прийняв рішення видалити сторінки російських виконавців з свого музичного сервісу, які підтримували війну в Україні та потрапили під санкції США та Євросоюзу. Це рішення охопило таких артистів, як Поліна Гагаріна, Григорій Лєпс, Олег Газманов, гурт “Любе”, Шаман та Юлія Чичеріна. Ці музиканти були відомі своїми публічними висловлюваннями та виступами на підтримку російської агресії в Україні, участю в пропутінських концертах та візитами на окуповані території. Зокрема, Юлія Чичеріна виступала із закликами до насильства проти українців.

Реклама

Spotify, який на квітень 2024 року мав понад 615 мільйонів користувачів на місяць, від яких більше третини — платні підписники, вже у 2022 році зупинив свою діяльність у Росії через російську війну проти України. Компанія закрила свій офіс в Росії та ліквідувала юридичну особу ще у квітні 2022 року, після чого було припинено доступ до сервісу для користувачів з цієї країни.

Ця дія Spotify стала частиною міжнародної реакції на події в Україні, яка охопила різні сфери глобальної політики та культури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело24tv.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: