Xiaomi почала продавати смартфони без зарядного пристрою: що змусило компанію вжити таких заходів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Apple вирішила припинити включення комплектних зарядних пристроїв до своїх смартфонів з моменту випуску iPhone 12, що відбулося чотири роки тому. Цей крок був наслідуваний Samsung, хоча спочатку корейський виробник глузував з такого рішення конкурента. Тепер стало відомо, що китайський виробник смартфонів Xiaomi також вирішив не включати адаптери живлення до своїх нових пристроїв. Цікаво, що Xiaomi Mi 11 вже у 2020 році став першим пристроєм такого роду без комплектного блоку живлення, а тепер цей тренд охопив навіть бюджетні моделі.

Реклама

Наприклад, новий смартфон Redmi 13, що входить до бюджетного сегменту і випускається під брендом Xiaomi, вийшов у продаж без комплектного зарядного пристрою. За чутками, таке рішення може поширитись і на майбутні моделі лінійки Redmi Note 14, а отже, стосуватиметься всіх нових пристроїв компанії. Однак існують питання щодо мотивації для такого кроку, зокрема враховуючи, що китайські виробники зазвичай не економлять на комплектації, пропонуючи користувачам не лише зарядні пристрої, але і захисні аксесуари та фірмові чохли.

Як повідомляє видання Xiaomi Today, відмова від комплектних зарядних пристроїв пов’язана із законодавством ЄС. Регламент вимагає, щоб до кінця 2024 року виробники повністю відмовилися від практики постачання ЗУ разом із гаджетами, що реалізуються. За законом допускається продаж блоків живлення як окремий продукт, а метою рішення є зниження електронних відходів та турбота про навколишнє середовище.

Політика відмови від комплектного зарядного пристрою Xiaomi зустріла різні реакції серед користувачів. Деякі позитивно оцінюють цей крок як спробу зменшити екологічний вплив і знизити вартість продукції. Інші, зокрема противники такого рішення, відзначають, що вони вважають важливим мати комплектний зарядний пристрій разом з новим смартфоном, оскільки не завжди зможуть знайти підходящий пристрій вдома чи в інших місцях.

Питання про те, чи розповсюдиться ця політика в ЄС, залишається відкритим. Хоча в деяких країнах Європи законодавчі акти обов’язують виробників включати до комплектації смартфонів певні аксесуари, такі як зарядні пристрої, поки що неясно, чи дотримуватиметься Xiaomi таких вимог. В інших регіонах світу компанія також може продовжувати політику відмови від комплектного зарядного пристрою в зусиллях зменшення впливу на навколишнє середовище та оптимізації продуктових упаковок.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ