Google вирішила прибрати нескінченну прокручування результатів пошуку

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Google прийняла рішення припинити використання функції безкінечної прокрутки у своїх пошукових результатах. Ця функція, схожа на нескінченну стрічку відео в соціальних мережах, була вперше запроваджена для мобільних пристроїв у жовтні 2021 року, а пізніше, наприкінці 2022 року, також з’явилася на настільних комп’ютерах.

Реклама

Результати пошуку з безперервним прокручуванням вже вилучені з настільних комп’ютерів з учорашнього дня, а на мобільних пристроях це буде зроблено найближчими місяцями. Причиною цього кроку компанія називає поліпшення користувацького досвіду і оптимізацію працездатності пошукової системи.

Як повідомив представник Google ресурсу Search Engine Land, нескінченна прокрутка зникне з пошукових результатів через причини, пов’язані зі швидкістю завантаження сторінок. Компанія повертається до традиційного «кнопкового» інтерфейсу з пагінацією на десктопних пристроях, оскільки вирішила, що це зручніше і дозволить користувачам швидше переміщатися між сторінками видачі пошукових результатів. До речі, замість використання кнопок пагінації (поділу на сторінки) можна просто натискати останню кнопку “Далі” для переходу на наступну або попередню сторінку.

На мобільних пристроях Google впроваджує зміну у відображенні результатів пошуку: замість безкінечної прокрутки користувачі побачать кнопку «Більше результатів» внизу екрана. Це означає, що після перегляду першої сторінки результатів користувачам потрібно буде натиснути цю кнопку, щоб переглянути наступну порцію сайтів, що відповідають їх запиту.

Google пояснює, що така зміна спрямована на поліпшення швидкості завантаження результатів і уникнення автоматичного завантаження зайвої інформації, яку користувачі не вимагають явно. Ці зміни на мобільних пристроях будуть запроваджені незабаром, після їхнього успішного використання на настільних комп’ютерах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: