Microsoft закрила перший у світі підводний дата-центр через 11 років роботи

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Перед запуском проєкту було проведено тестування, а потім пілотні запуски UDC-центру на Північних островах з майже 900 серверами на глибині понад 30 метрів. Чотири роки тому опублікували результати найбільшого тестового запуску підводного дата-центру, підтвердивши теорію про можливість функціонування центрів обробки даних під водою.

Реклама

Фахівці відзначили, що за весь цей час вони не зіткнулися з великою кількістю проблем, які б виникли, якби ЦОД був на суші. Інженери зазначають, що встановлення підводних серверів займає приблизно 3 місяці, що дуже швидко порівняно з будівництвом об’єкта на суші, яке в середньому займає до 2 років.

Попри те, що перший у світі підводний дата-центр працював безперебійно, Microsoft вирішила припинити експеримент. Підводні об’єкти важко автоматизувати через дистанційне керування, а фахівці не можуть працювати в таких умовах. Компанія більше не планує будувати центри обробки даних під водою, але отримані знання та досвід будуть використані в інших сферах, що свідчить про те, що робота була виконана не даремно.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: