Новини України та Світу

Apple хоче замінити 50% працівників лінії збирання iPhone автоматизацією

Share
Час читання: 2 хв.

Видання The Information сьогодні опублікувало новий матеріал про спроби Apple автоматизувати процес виробництва iPhone. У репортажі йдеться, що компанія наказала менеджерам «зменшити кількість робітників на лініях остаточного складання iPhone на 50% протягом наступних кількох років».

Згідно з повідомленням, це розпорядження віддав Сабіх Хан, старший віце-президент Apple з операцій. Відомо, що рішення було ухвалено незабаром після запеклих зіткнень між робітниками, які виробляють iPhone, та поліцією на заводі Foxconn у листопаді 2022 року.

Щоб скоротити загальну чисельність персоналу, Apple, за даними The Information, розпочала реалізацію проектів з автоматизації ланцюжка поставок і виробництва, які раніше були законсервовані через високі початкові витрати.

Обладнання, необхідне для автоматизації виробництва iPhone, іноді може коштувати сотні мільйонів доларів на рік. У деяких випадках Apple змушувала партнерів-виробників робити ці попередні інвестиції, але з різним ступенем успіху.

Згідно з даними, опублікованими Apple у щорічних звітах про ланцюжок поставок, «загальна кількість співробітників, яких вона контролює у своїх виробників на предмет дотримання трудового розпорядку», скоротилося з 1,6 мільйона у 2022 році до 1,4 мільйона у 2023-му.

У репортажі йдеться про «значну кількість автоматизації» при остаточному збиранні iPhone 15. Більшу частину цієї роботи очолює Пітер Томпсон, віце-президент з операцій в Apple:

За останній рік команда Томпсона успішно автоматизувала окремі частини складання iPhone, тісно співпрацюючи з такими виробниками, як Foxconn, Luxshare Precision та Pegatron. Ці успіхи стосуються машин, які встановлюють металеві кронштейни та гнучкі друковані плати на компоненти без допомоги людини, кажуть кілька людей, які безпосередньо знайомі з цією роботою.

За словами людей, які працюють у ланцюжку поставок Apple, ці та подібні зусилля дозволили компанії та її партнерам скоротити тисячі робочих місць у Китаї. За словами одного із співробітників партнера з виробництва iPhone, у деяких процесах чисельність персоналу скоротилася на 30%.

The Information також вказує на пару придбань, які допомогли Apple у роботі з автоматизації ланцюжка поставок, включаючи DarwinAI. Повідомляється, що минулого року Apple також придбала компанію під назвою Drishti, яка аналізує відеозаписи складальних ліній, щоб “виявляти вузькі місця та виробничі проблеми в режимі реального часу”.

Для iPhone 16 цього року Apple спочатку планувала автоматизувати процес встановлення кнопок та інших компонентів iPhone. Однак ці плани було скасовано «через високий рівень шлюбу».

Тим не менш, навіть натикаючись на перепони на своєму шляху, кінцева мета Apple – скоротити кількість робітників на лініях збирання iPhone до 50%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Windows 10 отримає ще п’ять років підтримки та оновлень

    Компанія Acros Security, яка розробила сервіс мікропатчів 0Patch для підвищення безпеки програмного забезпечення, повідомила гарну…

    28.06.2024

    Instagram почав тестувати ШІ-чати на основі своїх користувачів

    Instagram запускає нову функцію AI Studio, яка дозволяє блогерам створювати чат-ботів. Поки що ранній тест…

    28.06.2024

    Чому не варто залишати зарядний пристрій від смартфона в розетці

    На запитання «Де зазвичай знаходиться ваш зарядний пристрій?» більшість людей відповість: «У розетці». Ця звичка…

    28.06.2024

    Найкращі смартфони літа: топ-5 цікавих новинок

    Якщо ви любите нові технології та обожнюєте свіжі смартфони з запалу, зі спекою, ця стаття…

    28.06.2024

    Зміни дизайну Samsung Galaxy S25 Ultra будуть значно ширші, ніж очікувалося

    Очікується, що Samsung відійде від прямокутного дизайну своїх флагманських моделей Ultra. Інсайдер Ice Universe зазначив,…

    28.06.2024

    ChatGPT додають до машин Audi, випущені з 2021 року

    Це цікавий рух з боку компанії Audi, яка почала інтегрувати ChatGPT у свої автомобілі. Ця…

    28.06.2024