Китайські компанії Xiaomi та Unisoc заявили про швидку появу власних 4-нм процесорів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Китай продовжує активно зміцнювати свої позиції у світовій напівпровідниковій індустрії, спрямовуючи зусилля на зменшення залежності від глобальних ланцюгів поставок за підтримки уряду. За даними видань Liberty Times і Commercial Times, два найбільших виробники смартфонів – Xiaomi і Unisoc – успішно завершили розробку власних процесорів на базі 4-нанометрового технологічного процесу.

Реклама

Xiaomi, включаючи свої бренди Redmi та Poco, успішно подолала проблеми з надмірними запасами минулого року. У першому кварталі поточного року компанія виробила 41,1 мільйона одиниць продукції, що дозволило їй посісти третє місце за обсягом ринку, поступаючись лише Samsung і Apple. Крім того, у топ-6 за глобальними поставками також потрапили ще три китайські бренди – Oppo, Transsion і Vivo.

Unisoc, шанхайська компанія, що спеціалізується на розробці чіпів для 2G/3G/4G/5G мереж, Wi-Fi, Bluetooth, FM-телебачення, супутникових комунікацій та інших технологій, також оголосила про створення свого власного 4-нанометрового чіпа.

Згідно з китайським блогером “Oneline Technology”, процес створення власного процесора для Xiaomi зазнав значних змін. Продуктивність їхнього 4-нм чіпа можна порівняти з Huawei Kirin 9000s, що виготовлений на 7-нанометровому технологічному процесі TSMC. Очікується, що новий процесор від Xiaomi буде представлений вже цього року.

Повідомляється, що Unisoc також завершила розробку свого 4-нм процесора, який досяг рівня продуктивності, який можна порівняти з Snapdragon 888 від Qualcomm, згідно з іншим китайським блогером “Fixed Focus Digital”.

Проте, загалом згідно з аналітиками з індустрії, процесори китайського виробництва в галузі мобільних SoC зможуть досягти рівня 4-нм техпроцесу лише до 2026 року. А поки що на ринку мобільних чіпів у Китаї домінують MediaTek та Qualcomm.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоGizmochina

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: