Чат-бот GPT-4 успішно склав тест Тьюринга

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Вчені провели дослідження, в результаті якого випробувані не змогли відрізнити відповіді ChatGPT від відповідей реальної людини, завдяки чому штучний інтелект вперше пройшов знаменитий тест Тьюринга. Відкриття підтвердило побоювання експертів, що активне впровадження ШІ матиме широкомасштабні соціальні та економічні наслідки.

Реклама

Тест Тьюринга — вперше опубліковане у 1950 році тестування, де випробуваний на підставі відповідей на запитання має визначити, чи він розмовляє з людиною чи комп’ютерною програмою. Завдання комп’ютерної програми – ввести людину в оману, змусивши зробити неправильний вибір.

Для проведення тесту автори дослідження попросили 500 осіб поговорити з чотирма співрозмовниками, включаючи реальну людину, ШІ епохи 1960-х років ELIZA, а також чат-ботів на основі мовних моделей GPT-3.5 та GPT-4. Тривалість розмови становила п’ять хвилин, після чого піддослідних просили відповісти, чи відбувся діалог зі справжньою людиною чи комп’ютером.

У розмові з GPT-4 близько 54% ​​людей помилково вважали, що їх перебуває реальний співрозмовник. ELIZA сплутали з людиною у 22% випадків. GPT-3.5 набрав 50% помилкових думок, тоді як реального учасника дізналися у 67% випадків.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ