Новини України та Світу

Функції штучного інтелекту від Apple не будуть доступні в Європейському Союзі

Share
Час читання: 2 хв.

Сьогодні Apple заявила, що європейські користувачі не отримають доступу до функцій Apple Intelligence, iPhone Mirroring та SharePlay Screen Sharing, які будуть доступні на iPhone, iPad та Mac у вересні цього року, через регуляторні проблеми, пов’язані з Законом про цифрові ринки (DMA).

У заяві для Financial Times Apple зазначила, що буде затримка, оскільки компанія працює над тим, щоб зробити нову функціональність сумісною з правилами конкуренції Європейського Союзу.

Через регуляторні невизначеності, викликані Законом про цифрові ринки, ми не віримо, що зможемо запровадити три з цих [нових] функцій — iPhone Mirroring, удосконалення SharePlay Screen Sharing та Apple Intelligence — для наших користувачів у ЄС цього року.

Apple Intelligence включає широкий спектр доповнень, які змінюють усе, від Siri до додатків, тоді як iPhone Mirroring є функцією, яка дозволяє керувати iPhone на підключеному Mac. SharePlay Screen Sharing дозволяє користувачам керувати екраном іншої людини під час використання функції SharePlay з метою надання допомоги.

Деякі з функцій Apple Intelligence, пов’язаних із Siri, не будуть запущені до 2025 року, але Genmoji, Image Playground, Writing Tools та багато нових можливостей у додатках будуть доступні з вересня, і саме цих функцій не вистачатиме користувачам iPhone, iPad та Mac у Європейському Союзі. Наразі неясно, скільки часу знадобиться Apple, щоб запровадити ці функції в ЄС, і які зміни Apple може бути змушена внести, щоб впровадити їх у відповідності до DMA.

Попередження Apple з’явилося в той час, коли Європейська комісія готується винести рішення щодо того, чи відповідають попередні зміни для дозволу на ринки додатків вимогам DMA. Регулятори заявили, що є “дуже серйозні” проблеми з реалізацією Apple, ймовірно, пов’язані з комісією за основні технології, яку стягує Apple.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleЄС
  • Останні записи

    iFixit випустили свій аналіз внутрішнього дизайну моделей iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max

    Команда iFixit провела аналіз внутрішньої конструкції iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, виявивши…

    28.09.2024

    На смартфонах Xiaomi з’явиться технологія для інтеграції з Windows

    Xiaomi інтегрувала додаток Link to Windows від Microsoft у свої нові флагманські смартфони Xiaomi 14T…

    28.09.2024

    Xiaomi 15 на базі чіпа Snapdragon 8 Elite вийде 23 жовтня

    Компанія Xiaomi оголосила дату презентації свого нового флагманського смартфона — Xiaomi 15. Пристрій, який буде…

    28.09.2024

    ШІ-смартфон Rabbit R1 виявився нікому не цікавим

    Глава компанії Rabbit, Джессі Лю, повідомив про те, що фірмовий ШІ-смартфон Rabbit R1 виявився нецікавим…

    28.09.2024

    Окуляри Apple Vision Pro отримають потужний чип M5 і підтримку ШІ

    Окуляри Apple Vision Pro мають потужний чіп M5 і підтримку штучного інтелекту. Компанія Apple розпочала…

    28.09.2024

    Стратегія Age of Mythology: Retold запустила тестування майбутнього контенту

    Стратегія Age of Mythology: Retold запустила тестування майбутнього контенту, дотримуючись успішного старту останнього ремейку від…

    28.09.2024