Без категорії

Інстаграм рекомендує дуже непристойний контент підліткам

Share
Час читання: 3 хв.

Якщо у вас є підліток з телефоном, ви можете бути обурені, дізнавшись, що Instagram рекомендує контент сексуального характеру користувачам віком від 13 років. Цей неприйнятний контент з’являється у стрічках підлітків лише через кілька хвилин після того, як вони увійшли до свого акаунту, повідомляє The Wall Street Journal. Протягом семи місяців, що закінчилися в червні, окремі тести, проведені The Journal і Північно-Західним університетом, показали, що материнська компанія Instagram, Meta, не виконує обіцянки, яку вона дала цього року.

Ще в січні компанія Meta заявила, що зосередиться на тому, щоб надати підліткам можливість користуватися платформою, яка більше відповідає їхньому віку. Як наслідок, компанія заявила, що обмежить доступ до матеріалів сексуального характеру. Хоча компанія заявляє, що користувачам 16 років і молодше не слід показувати відверто сексуальний контент, схоже, що Meta упускає м’яч.

Які ж матеріали Instagram рекомендує переглядати підліткам?

Для своїх тестів The Journal і професор інформатики Північно-Західного університету Лора Едельсон створили нові акаунти в Instagram, вказавши вік кожного підписника як 13 років. Спочатку Instagram надсилав цим акаунтам відео з жінками, які спокусливо танцювали або позували, акцентуючи увагу на своїх грудях. Акаунти пропускали інший контент, але дивилися відео, що мали сексуальне підґрунтя. У результаті Reels рекомендували ще більш пікантний контент.

Журнал пише, що творці контенту для дорослих почали з’являтися у стрічці 13-річного користувача вже через три хвилини. Після менш ніж 20 хвилин перегляду відео Reels на тестових акаунтах з’явилося безліч рекламних пропозицій від цих творців, деякі з яких пропонували надсилати оголені фотографії підписникам Instagram, які бажали взаємодіяти з їхніми публікаціями. Тестування показало, що платформи короткометражних відео, які належать TikTok і Snapchat, не надають неповнолітнім користувачам однаковий сексуально орієнтований контент. Представник TikTok заявив: “Ми діємо з обережності”, і зазначив, що підлітки-підписники мають обмежений доступ до контенту, який вони можуть переглядати.

Професор Північно-Західного університету Едельсон сказав: “Усі три платформи також говорять про те, що існують відмінності в тому, який контент буде рекомендований підліткам. Але навіть дорослий досвід на TikTok, схоже, має набагато менше відвертого контенту, ніж підлітковий досвід на Reels”. Хоча більша частина тестування проходила з січня по квітень, цього місяця журнал знову відкрив акаунт для фальшивого 13-річного підлітка, який дивився лише відео про жінок, рекомендовані Instagram. Через півгодини на акаунт почали надсилати відео про анальний секс.

Мета реагує саме так, як ви очікували

Компанія Meta, як і слід було очікувати, відмахнулася від результатів тестів як таких, що не репрезентують загальний досвід підлітків в Instagram. Речник компанії Енді Стоун сказав: “Це був штучний експеримент, який не відповідає реальності того, як підлітки користуються Instagram”. Прес-секретар додав: “У рамках нашої довготривалої роботи з питань молоді ми доклали зусиль для подальшого зменшення обсягу чутливого контенту, який підлітки можуть бачити в Instagram, і за останні кілька місяців ми суттєво зменшили цю кількість”.

Внутрішній аналіз, проведений Meta у 2022 році і розглянутий журналом, показав, що Meta знає, що Instagram показує більше порнографії підліткам, ніж своїм дорослим користувачам. Звіт показав, що підлітки бачили втричі більше дописів з оголеною натурою, в 1,7 рази більше дописів з насильством і в 4,1 рази більше дописів із зображенням знущань, ніж ті, кому за 30, які переглядали ці дописи.

Власний внутрішній аналіз Meta показав, що для вирішення цієї проблеми Meta створила окремий механізм рекомендацій для підлітків. Поки що, схоже, немає жодних планів щодо цього. Частково причина, чому підлітки бачать такий контент, полягає в тому, як працює алгоритм. Контент рекомендується користувачам на основі типу контенту, який вони переглядають найбільше і затримуються на ньому найдовше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    10 налаштувань в Android, які потрібно змінити, щоб смартфон працював довше

    Сайт ZDNet опублікував кілька порад, які дозволять продовжити час автономної роботи Android-смартфону. Потрібно зайти в налаштування і…

    27.06.2024

    Apple випустила критично важливе оновлення для AirPods

    Apple випустила оновлення прошивки для AirPods та деяких моделей Beats, що усуває значну вразливість у…

    27.06.2024

    Google Translate отримав наймасштабніше оновлення

    Компанія Google оголосила про випуск великого оновлення фірмового сервісу Google Translate (Google Перекладач). За словами…

    27.06.2024

    Показали перший офіційний тизер Redmi K70 Ultra: IP68 і екран з частотою 144 Гц

    Ван Тен, голова бренду Redmi, розмістив перший тизер майбутнього флагмана Redmi K70 Ultra, який розкриває…

    27.06.2024

    Представлено новий смарт-годинник OnePlus з eSIM, процесором Snapdragon і захистом IP68

    Окрім смартфонів і планшетів, OnePlus випустила нову модель свого розумного годинника. Вони отримали потужний процесор…

    27.06.2024

    OnePlus Ace 3 Pro отримав акумулятор нового покоління та потужний процесор

    В Китаї відбулася презентація нового смартфона OnePlus Ace 3 Pro, який отримав вражаючі технічні характеристики.…

    27.06.2024