iOS 18 знизить прибуток сторонніх розробників на $400 млн

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Майбутній реліз iOS 18 може серйозно вплинути на сторонні програми, які загалом генерують близько $393 млн доходу, згідно зі звітом компанії Appfigures. Apple часто інтегрує функції, спочатку запропоновані сторонніми розробниками, у свої власні системи. Ця практика відома як “шерлокінг”.

Реклама

На конференції WWDC було оголошено, що в iOS 18 з’являться вбудовані функції, які раніше надавались сторонніми додатками. До них увійдуть менеджери паролів, записи дзвінків, інструменти для написання текстів за допомогою штучного інтелекту та багато іншого. Цікаво, що найбільше постраждають програми на зразок AllTrails, які минулого року заробили $307 млн.

Хоча деякі користувачі можуть залишитися з цими сторонніми рішеннями, інтегровані пропозиції Apple можуть виявитися достатніми для багатьох, що сповільнить зростання сторонніх програм. Щоб вижити, розробники повинні впроваджувати інновації, що виходять за рамки базового функціоналу Apple, або використовувати нові можливості iOS, такі як покращена інтеграція з Siri.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоTechCrunch

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ