Смарт-годинник нового покоління зможе працювати без підзарядки місяцями

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Тривалість роботи гаджетів, таких як бездротові навушники та смарт-годинники, залишається їх слабкою стороною. Оскільки ці пристрої невеликі, великі акумулятори в них не вміщуються. Розвиток твердотільних батарей дає надію на вирішення цієї проблеми.

Реклама

Твердотільні батареї тонші порівняно з літій-іонними, які використовуються в більшості сучасних пристроїв. Виробники продовжують удосконалювати цей тип джерел живлення.

Японський виробник TDK випустив прес-реліз, у якому розповів про розробку нового типу твердотільної батареї під брендом CeraCharge. Щільність зберігання енергії в цих батареях становить 1000 Вт·год/л, що у 100 разів перевищує показники раніше випущених твердотільних батарей.

Домогтися цього вдалося за допомогою електроліту на основі оксиду та анодів з літієвого сплаву. Подібні батареї будуть використовуватися в невеликих пристроях, що носяться, а не в смартфонах і тим більше в електромобілях. Вони відповідатимуть вимогам Євросоюзу, замінюючи батареї без перезаряджання.

Головна перевага тут полягає у тривалості роботи батареї. Навушники, розумні кільця та годинник зможуть стати ще тоншими і легшими, при цьому працювати довше. До того ж батарея буде значно безпечнішою в процесі використання, володіючи стійкістю до вогню та вибухів.

Проблема в тому, що на цю технологію доведеться чекати ще кілька років, а їх промислове виробництво є дорогим.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ