Ілон Маск замінює людей роботами

Час читання: < 1 хв.
Ілон Маск замінює людей роботами

Компанія Tesla планує впровадити на своїх заводах роботів Tesla Optimus для автоматизації виробництва електрокарів, повідомляє видання Electrek з посиланням на Ілона Маска, генерального директора Tesla.

Реклама

За словами Маска, до 2025 року на фабриках Tesla планується запустити понад 1000 таких гуманоїдів. Вже зараз на заводах компанії працюють два роботи, які використовуються для сортування акумуляторів контейнерами, що було згадано раніше.

Ілон Маск передбачає, що впровадження роботів Tesla Optimus значно підвищить вартість компанії на десятки мільярдів доларів. Він також прогнозує, що ринок людиноподібних роботів досягне обсягу в 1 млрд одиниць на рік у найближчому майбутньому, і якщо цей прогноз справдиться, Tesla зможе зайняти близько 10% цього ринку, що становить приблизно 100 млн роботів на рік.

Зараз читають  Роботи Optimus можуть підняти вартість Tesla до 25 трильйонів доларів

Підприємець уточнив, що собівартість Tesla Optimus становить 10 000 доларів, а роботи будуть продаватися за 20 000 доларів. Компанія розраховує, що з продажу гумноїдів їй вдасться заробляти мільярди доларів.

Запуск продажу першої партії Tesla Optimus намічено на початок 2025 року. Йдеться про B2B-продаж, тобто Tesla буде постачати роботів іншим компаніям, щоб ті могли наймати їх до себе на виробництва. Ілон Маск розраховує, що при успіху його стартапу вартість компанії може досягти 3 трлн доларів. Для порівняння, стільки коштують Apple, Microsoft та NVIDIA.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.