Новини України та Світу

Тім Кук в інтерв’ю після WWDC 2024 пояснив усі нюанси презентації

Share
Час читання: 2 хв.
Гендиректор Apple, Тім Кук, недавно дав коротке інтерв’ю закордонному блогеру Маркусу Браунлі. У цьому 16-хвилинному відео основними темами обговорення стали WWDC 2024 та різні оновлення і випуски від Apple.
Ось головні тези цієї розмови:
  • Apple вже давно використовує штучний інтелект, і це зовсім не новинка 2024 – наприклад, вимірювання частоти скорочення серця в Apple Watch або визначення ДТП в iPhone.
  • Генеративний ШІ дозволяє дати людям зручний інструмент та розумного електронного помічника; при цьому Apple усвідомлює, що нейросеті мають свої недоліки, тому підходить до всього «дуже вдумливо».
  • Конфіденційність – один із стовпів використання ІІ в пристрої Apple. Якщо фіча може завдати шкоди, краще її не додавати зовсім. «Ми не чекаємо, доки вийде закон про конфіденційність, ми діємо на випередження».
  • Нейросети впроваджуються в iPhone так повільно, тому що для Apple головне – не сама технологія для технології, а користь від неї для кінцевого користувача.
  • Apple довелося вдатися до хмарних, а не локальних обчислень для AI; однак у хмарі використовується те саме ПЗ і «залізо», що і в iPhone, тому менш безпечно не стало. Жодні дані не будуть надіслані в сторонні сервіси на кшталт ChatGPT без явної згоди користувача.
  • Штучний інтелект у майбутньому здатний допомогти людям менше часу проводити у смартфонах, і більше – у спілкуванні з іншими людьми. У iOS 18 вже закладено відповідні механізми — наприклад, розумні зведення повідомлень та їхнє сортування.
  • Кук не думає про наступника і нікого не навчає цієї ролі. За потреби зміна знайдеться, а Тім допоможе йому стати успішним.
  • Мета Apple – не бути першою на ринку, а бути кращою.
  • Apple Mouse – дуже ергономічна миша (нервовий смішок у залі).
  • iPhone змінив світ та погляд людей на портативну електроніку.
  • “Мені подобається Vision Pro”. Кук використовує окуляри для розваг і справ, що вимагають багатозадачності. А ще для корпоративних завдань. СЕО Apple поділився, що втратив обох своїх батьків і дуже радий можливості зробити їх фотографії об’ємними у visionOS 2.
Якщо підсумувати, Тім Кук ясно дав зрозуміти: Apple не збирається першою схоплюватися в нейромережевий прогрес. Компанія обрала стратегію вдумливого, безпечного та корисного впровадження ІІ у свої продукти. Отже, Apple не спізнюється — Apple затримується. 

 

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Компанія-партнер Facebook, Google і Amazon прослуховує користувачів для аналізу даних

    Документи компанії Cox Media Group (CMG), одного з партнерів таких технологічних гігантів як Facebook, Google…

    19.09.2024

    В iPhone 16 значно поліпшено можливість ремонту

    Apple розповіла про значні поліпшення в ремонті iPhone, які користувачі відчують на власному досвіді з…

    19.09.2024

    Оновлення iOS 18 дозволить показувати годинник навіть на вимкненому iPhone

    У iOS 18 компанія Apple розширює функціонал відображення інформації на iPhone навіть при повній розрядці…

    19.09.2024

    Google Pixel Watch 3 з’явилася функція виявлення втрати пульсу

    Google продовжує вдосконалювати свій розумний годинник Pixel Watch, додаючи нові життєво важливі функції. Однією з…

    19.09.2024

    Apple змістили з другого місця у світовому рейтингу продажів смартфонів

    Компанія Counterpoint Research оприлюднила дані про глобальні продажі смартфонів за період з січня до серпня…

    19.09.2024

    Samsung готується до презентації Galaxy S24 FE і серії Tab S10: Деталі про нові гаджети

    Південнокорейський бренд підготував цікаві анонси на кінець вересня. За чутками, вже наступного тижня відбудеться презентація…

    19.09.2024